dimarts, 15 de juliol del 2014

A continuació us copio l'enllac de la Gran actuació a Reus: Falcons per l'Independència.......



http://anemdeblanc.wordpress.com/2014/07/14/gran-actuacio-a-reus-falcons-per-la-independencia/



GRAN ACTUACIÓ A REUS: FALCONS PER LA INDEPENDÈNCIA

  IMG-20140713-WA0006El passat dissabte dia 12, tres colles falconeres van oferir les seves millors figures a la plaça del Mercadal de Reus, en un acte organitzar per l’ANC de Reus i que s’ha conegut com “Falcons per la Independència”.
Al Punt de les 19h, es donava inici a l’actuació dels Falcons de Vilafranca, els Falcons de Vilanova i la Geltrú i els Falcons de Llorenç del Penedès. Una actuació en format de rondes en la que els vilafranquins de la faixa verda van oferir un Pilar de 5 per sota, 2 Torretes, una Escala de 10, segona d’enguany, Pilars de 3 amb tombarelles (Cristos), la Pira 6X6, un 3 de 6 aixecat per sota i deixat net i un Ventall Gran (3 pisos) flanquejat per dos ventalls (2 pisos); per la seva banda els vilanovins de la faixa blava van oferir 7 cristos (Pilars de 3), un vol de 5, essent primera vegada que el descarregaven, una Pira 5/4 (Pira 10 segons nomenclatura Vilanovina), un focking de 7 puntes amb 2 triangles, una Escala de 8 (Capdil 8X9 segons nomenclatura vilanovina), una Tripira de 8. Els llorencencs, els falcons sense faixa, per la seva banda van oferir Conjunts de 2, Calaixons de dues puntes, Conjunts de 3, un Tripou, una Piràmide 3-2-1, Pilars de 3 girats, dobles clatells, i una Escala de 7.IMG-20140712-WA0015
Com es pot veure la diversitat de figures dels Falcons no només son dintre de la colla, sinó també entre les pròpies colles, i encara més si en la mateixa actuació es combinen les dos vessants falconeres, per una banda la original més gimnàstica, per l’altre la vessant més castellera.
Però això no va acabar aquí, poc abans de les 21h les tres colles van alçar un Pilar de 4 cada una de manera simultània, essent coronats per la senyera i dos senyeres estelades, una amb els triangle vermell i l’altre amb el triangle blau.
IMG-20140712-WA0026A les 21h estava previst una rèplica de la “V” prevista per l’11 de setembre a Barcelona, a escala més petita, i sempre acompanyada pels crits d’independència i pel solemne Himne de Catalunya.
Just abans de marxar, les tres colles van oferir una Escala de 8 de germanor. Quan l’anxaneta coronava la figura va sorprendre treien de la seva faixa una senyera que tenia amagada i la va desplegar, arrancar una ovació de la plaça.
IMG-20140712-WA0029Des de l’organització estan molt agraïts per la participació de les colles, donat que es poc habitual poder gaudir de Falcons en terres tarragonines, i encara més pel gran nivell d’actuació que s’ha pogut veure. Tal i com es va anunciar era una actuació de màxims i així ho va ser.
Des del dimecres els Falcons de Vilafranca inicien una expedició per terres basques, la segona d’aquest estiu, on oferiran les seves figures en diferents poblacions de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada