dimecres, 19 d’octubre del 2011



‎"Si tanquem les adopcions internacionals, que de 5.000 nens a l'any, les vides ens estan arruïnant, les vides podrien haver estat meravellós, i els estem condemnant a tancar en aquestes institucions. Així que, per a mi, aquest és el mal fonamental."

- Professor de dret de Harvard Elizabeth Bartholet

El 2007, el sistema de gestió privada de Guatemala d'advocats de l'adopció, els orfenats i els proveïdors de cura de criança ajudat prop de 5.000 nens abandonats a trobar llars amb famílies amoroses de tot el món. Però llavors el govern de Guatemala va tancar les adopcions internacionals, ha creat una agència d'adopció regulat de forma central i nacionalitzar el sistema de orfenats. El pla consistia a promoure l'adopció al país, però el pla no ha funcionat. L'any passat, només 35 nens van ser adoptats per famílies guatemalenques.

Per què el govern de Guatemala va posar fi a un sistema que es dóna a milers de nens abandonats l'oportunitat d'una vida millor? I què va fer el UNICEF que ha de fer amb ell? Productors Reason.tv Pau Feina i Manning Alex se'n va anar a Guatemala per esbrinar-ho.

"Abandonat a Guatemala: el fracàs de les polítiques d'adopció internacional" és una pel · lícula sobre la promesa de l'adopció internacional i la trista realitat que les adopcions internacionals a tot el món estan disminuint, principalment a causa de la influència de la UNICEF. És també una pel · lícula sobre un sistema de gestió privada que funcionava i un sistema estatal que està fallant. Per sobre de tot, "Abandonat a Guatemala" és una pel · lícula destinada a crear consciència sobre l'adopció internacional en l'esperança que en un futur pròxim els nens més abandonats seran col · locats amb famílies amoroses, on els ha tocat viure.

Aproximadament 20 minuts.

Produït per Paul Feina i Manning Alex. Addicionals de cambra: Anthony Fisher. Gràfics: Matar Sharif. Veu sobre traduccions: Rin Palmer. Un agraïment especial a Lissa Hanckel, Ana Isabel Centeno María Inés Gadala i Mare. La música de Jason Shaw (audionautix.com) i privat (www.vate.com.mx).

Anar al reason.tv per a les versions descarregables i subscriure a Reason.tv 's Canal YouTube per rebre notificacions automàtiques quan el nou material entri en funcionament.